Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max

Categorie├źn

Carnitine

Bestel carnitine bij Fitrium! Carnitine-supplementen helpen bij het omzetten van vetten in energie. L-Carnitine is een aminozuur, dat vaak in vlees wordt aangetroffen. Het is in mindere mate ook te vinden in plantaardige producten, zodat deze supplementen toch vegan-vriendelijk zijn. Ideaal voor een vetverlagend dieet!Carnitine, ook bekend als L-carnitine, is een aminozuur dat een cruciale rol speelt bij de vetstofwisseling in het lichaam. Het wordt vaak ingenomen als supplement en is koop bij Fitrium. Het speelt een cruciale rol bij de verbranding van vetten voor energie. Zonder voldoende carnitine worden vetten niet efficiënt verbrand. 

Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten, die voorkomen in bronnen als eieren en vlees en essentieel zijn voor de vorming en het onderhoud van weefsels als huid en spieren, en van organen als het hart. 

Er zijn essentiële en niet-essentiële aminozuren - essentiële aminozuren moeten via de voeding worden verkregen, terwijl niet-essentiële aminozuren door het lichaam kunnen worden aangemaakt als er voldoende essentiële aminozuren aanwezig zijn. 

Carnitine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het door het lichaam uit andere aminozuren kan worden aangemaakt. Wil je er zeker van zijn dat je voldoende binnenkrijgt? Zorg dan dat je onze Cartinine supplementen dagelijks inneemt. Hoewel algemeen wordt aangenomen dat een verhoogde carnitine-inname de vetverbranding kan verhogen, is dit niet wetenschappelijk bewezen. 


Cartinine alleen voor vegetariers?

Vleesliefhebbers en vegetariërs, opgelet! L-carnitine is een aminozuur dat zijn naam dankt aan zijn belangrijkste bron - vlees. Maar maak je geen zorgen, vegetariërs en veganisten, je lichaam kan zelf carnitine aanmaken met behulp van vitamine C en de aminozuren L-lysine en L-methionine. Zorg er wel voor dat je voldoende van deze twee aminozuren binnenkrijgt, want bij een plantaardig dieet kunnen ze moeilijker verkrijgbaar zijn. L-carnitine helpt bij het transport van vetzuren voor verbranding in de celkern, dus het is een populaire keuze voor sporters die op zoek zijn naar een boost vóór de training. 

Wanneer kun je Carnitine het beste nemen?

L-carnitine kan voor of na lichamelijke activiteit worden ingenomen om verschillende effecten te bereiken. Als het doel is om de energie tijdens de training te verhogen, wordt aanbevolen om L-carnitine ongeveer een uur voor de training in te nemen. Aan de andere kant, als het doel is om herstel te ondersteunen of gewichtsverlies te bevorderen, kan het innemen van L-carnitine na de training ook effectief zijn.