Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Dieetshakes

De beste dieetshakes haal je bij Fitrium! We hebben een groot assortiment aan merken en smaken, waarmee jij jouw doelen behaalt. Ons aanbod bestaat uit de beste shakes om af te vallen. We hebben shakes op basis van zuivel, maar ook vegan shakes. Alle dieetshakes zijn laag in calorieën en zitten boordevol eiwitten. Probeer ze zelf!Wat zijn dieetshakes?

Zoek je manieren voor een efficiënt en goed vol te houden dieet? Shakes zijn een oplossing. De producten op deze pagina zijn maaltijdshakes die bedoeld zijn om te helpen met gewichtsverlies. De shakes bevatten weinig koolhydraten en veel eiwitten. De shakes zijn een maaltijdvervangend product. Een shakedieet bestaat vaak uit overdag 2 shakes en 1 maaltijd in de avond.

Waar bestaan afvalshakes uit?

De belangrijkste ingrediënten van dieetshakes zijn eiwitten. Een shake bevat daarnaast alle vitamines en mineralen die je in een gezonde maaltijd ook aan zou treffen. Wat een afslankshake zo min mogelijk bevat, is koolhydraten. De afwezigheid van koolhydraten zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt. De shakes hebben de vorm van poeder, dat wordt vermengd met water of melk.

Door een normale maaltijd met een afslankshake te vervangen, omzeil je koolhydraatinname, wat helpt om af te vallen. Tegelijkertijd zorgt het hoge eiwitgehalte ervoor dat je tijdens het afvallen geen spiermassa verliest.

Zuivel shakes

Zuivel shakes zijn afslankshakes op basis van zuivel. Deze dieetshakes zitten boordevol dierlijke eiwitten, die makkelijk tijdens een workout door je spieren worden opgenomen. De shakes hebben een heerlijke romige vorm en komen in een groot aantal maken.

Vegan Shakes

Vegan dieetshakes zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten. De bronnen die hiervoor worden gebruikt zijn bijvoorbeeld erwten of rijst. Daardoor zijn deze shakes ideaal voor iedereen die een veganistische levensstijl aanhoudt. Maar ook voor mensen die allergisch zijn voor zuivelproducten zijn deze shakes een interessant alternatief.

Het gemak van een maaltijdvervanger

Er zijn een aantal voordelen bij het gebruik van shakes om af te vallen. Een afslankshake heb je razendsnel voorbereid. Als je met een shake een maaltijd vervangt, bespaar je dus tijd. Vooral in een ochtendroutine kan dat handig zijn.

Ook kun je met een dieetshake heel precies je porties bepalen. Zo krijg je altijd het exacte aantal voedingsstoffen binnen dat je nodig hebt, zonder dat je onnodige calorieën inneemt.

Verantwoord gebruik van dieetshakes

Afslankshakes zijn bedoeld als tijdelijke vervanging van maaltijden. We raden niet aan om het gebruik van shakes onafgebroken voor onbeperkte tijd door te zetten. Om goed te functioneren heeft je lichaam onder andere vezels nodig, die slechts in beperkte mate in shakes aanwezig zijn.

Voordat je begint met afvalshakes is het slim om eerst advies in te winnen bij een huisarts of voedingsdeskundige. In verband met medicatiegebruik of specifieke gezondheidsproblemen moet je goed letten op welke dieetshake het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je afvallen met dieetshakes?

Je kunt afvallen met shakes als je netto minder calorieën in je lichaam opneemt dan dat je calorieën verbruikt. De dieetshakes zorgen ervoor dat je je calorie-inname kunt beperken en dat je door de extra eiwitten je spiermassa behoudt. Dieetshakes zijn geen wondermiddel die ervoor zorgen dat de kilo's er automatisch vanaf vliegen. Je moet nog steeds goed letten op wat je per dag aan energie binnenkrijgt.

Hoeveel kan ik afvallen met shakes?

Je kunt met goed gebruik zo'n 2,5 kg per week met shakes afvallen. Snel afvallen met shakes hangt af van goed gebruik in combinatie met een slim trainingsschema. Laat je vooral informeren door een voedingsdeskundige over hoe je gezond kunt afvallen met maaltijdshakes.

Kan ik afslankshakes ook gebruiken als ik niet sport?

Ja, maar veel zin heeft het niet. De eiwitten van een dieetshake zijn vooral nuttig om je spieren op pijl te houden. Sport zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt en daarnaast je spieren aanspreekt. De extra eiwitten houden de spieren intact. Zonder sport is er ook geen belasting van de spieren, waarmee het nut van een dieetshake wordt verminderd.

Zijn diëten met shakes veilig?

Ja, zolang je ze verantwoord gebruikt wel. Afvalshakes hebben als nadeel dat bepaalde bouwstenen en voedingsstoffen hierin niet voldoende aanwezig zijn. Hoewel koolhydraten een boosdoener zijn als het aankomt op gewichttoename, is een beperkte hoeveelheid koolhydraten nog steeds nodig om je lichaam te laten functioneren. Ook heeft je lichaam vezels nodig, die je zou missen als je uitsluitend dieetshakes zou gebruiken.

Te lang uitsluitend gebruik maken van Als je dieetshakes daarentegen tijdelijk gebruikt als onderdeel van een gezond voedingspatroon, zijn deze producten verder veilig.

Hoe lang mag je afslankshakes gebruiken?

Hoe lang je afslankshakes blijft gebruiken hangt af van hoeveel gewicht je kwijt wilt raken. Over het algemeen wordt geadviseerd om niet langer dan twee maanden lang achter elkaar een dieet met shakes te volgen.