Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Melkeiwit

Melkeiwit kopen doe je bij Fitrium! In ons assortiment vind je de beste melkeiwitproducten voor een gezonde, sportieve levensstijl. We hebben producten op basis van allerlei soorten eiwitten, zoals wei-eiwit, caseïne-eiwit en isolaat-eiwit. Optimaliseer je workout met onze supplementen voor de beste prestaties!Wat is melkeiwit?

Melkeiwit is een bestanddeel dat je in koemelk aantreft. Eiwitten zijn een van de essentiële bouwstenen van het menselijk lichaam. Koemelk is door de jaren heen altijd al een belangrijke bron van eiwitten geweest. Door eiwitten uit de melk te halen, kunnen deze bestanddelen specifiek worden gebruikt voor voedingssupplementen en sportvoeding.

Twee soorten eiwitten

Melk bevat heel globaal twee soorten eiwitten:

  • Caseïne
  • Wei (whey)

Caseïne

Caseïne is met 80% van alle eiwitten de meest voorkomende eiwitsoort in koemelk. Caseïne is een van de langzame eiwitten en is daarom langzaam verteerbaar. Daardoor geeft deze eiwit een langer gevoel van voldoening, maar duurt het ook langer voordat caseïne in werking gaat. Dat maakt caseïne vooral geschikt voor consumptie bij langere rustperiodes. We hebben in ons assortiment verschillende eiwitproducten op basis van caseïne.

Wei (whey)

Wei-eiwit is een van de zogeheten snelle eiwitten. Het is snel verteerbaar en stimuleert snelle spiergroei. Dit eiwit heeft een rijke aminozuursamenstelling en wordt daarom vaak gebruikt voor voedingssupplementen en sportvoeding. In ons assortiment is dan ook een groot aantal producten op basis van wei-eiwit te vinden.

De voordelen van melkeiwit

Spierbouw

Melkeiwit heeft voordelen voor je spieren. Na een intense workout helpt het voor spierherstel en spieropbouw. Zo bereik je sneller resultaten en krijgt je spierweefsel alles wat nodig is om in optima forma te blijven.

Makkelijker afvallen

Ook geeft melkeiwit je een vol gevoel in je maag. Het voordeel hiervan is dat hierdoor de eetlust wordt beperkt. Ideaal dus voor iedereen die graag af wil vallen.

Aanvulling op vegetarische levensstijl

Melkeiwit bevat alle negen essentiële aminozuren die het menselijk lichaam niet zelf aan kan maken. Normaal haal je deze bestanddelen uit het eten van vlees. Voor vegetariërs zijn melkeiwitproducten een uitstekende aanvulling op het voedingspatroon. Zonder vlees te eten kan het lichaam zo toch aan essentiële bestanddelen komen.

Veelgestelde vragen

Is melkeiwit vegan?

Nee. Melkeiwit wordt gewonnen uit koemelk. Daardoor passen melkeiwitproducten waarschijnlijk niet in een strikt veganistisch voedingspatroon. Fitrium heeft echter ook producten op basis van veganistische eiwitten.

Is lactose een melkeiwit?

Nee. Zowel lactose als melkeiwit zijn bestanddelen van koemelk. Lactose is de suiker van koemelk en is een koolhydraat. Op dit moment bevatten alle melkeiwitproducten van Fitrium lactose.

Wat is het beste moment om eiwitsupplementen te nemen?

Het beste moment om je eiwitten aan te vullen met een supplement is ongeveer 30 tot 60 minuten na je training. Op dat moment moeten je spieren van de inspanning van de training herstellen. De supplementen helpen hierbij.