Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max

Categorieën

Beta-alanine

Bestel beta-alanine bij Fitrium! Beta-alanine vertraagt de verzuring van je spieren. Hierdoor wordt je uithoudingsvermogen vergroot en kun je langer fysiek blijven presteren. Onze beta-alanine-producten komen in capsules en in poedervorm. Haal deze supplementen snel in huis en til je training naar een hoger niveau!Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur dat in ons lichaam wordt aangemaakt en ook via voedsel wordt ingenomen. Het wordt vaak gebruikt door atleten en fitnessliefhebbers om hun prestaties en fysieke vermogens te verbeteren. In deze tekst zullen we uitgebreid bespreken wat beta-alanine precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is Beta-alanine?

Beta-alanine is een aminozuur dat deel uitmaakt van de structuur van carnosine, een stof die onder meer betrokken is bij het reguleren van de pH-waarde in spieren. Wanneer we inspanning verrichten, stijgt de pH-waarde in onze spieren en wordt carnosine afgebroken, waardoor de prestaties dalen. Beta-alanine verhoogt de hoeveelheid carnosine in de spieren, waardoor de pH-waarde langer op peil blijft en de prestaties langer op peil blijven.

Hoe werkt Beta-alanine?

Beta-alanine werkt door het verhogen van de hoeveelheid carnosine in de spieren. Dit resulteert in een langere prestatie tijdens zware inspanningen, zoals bijvoorbeeld krachttraining, cardiotraining of wielrennen. Bij inspanning verhogen de spieren hun pH-waarde, waardoor de prestaties dalen. Dit proces kan worden uitgesteld door het verhogen van de hoeveelheid carnosine in de spieren, omdat carnosine de pH-waarde regelt. Beta-alanine verhoogt dus de prestaties tijdens zware inspanningen.

Beta-alanine staat bekend om de tintelende uitwerking die het kan geven, nadat je het bijvoorbeeld hebt ingenomen middels een pre-workout. Dit noemt men paresthesie. Dit is een normale bijwerking van beta-alanine en wordt als onschadelijk beschouwd. Het tintelende gevoel verdwijnt meestal na enkele minuten tot uren.

Welke voordelen biedt Beta-alanine?

Beta-alanine biedt tal van voordelen voor atleten en fitnessliefhebbers, zoals:

• Verbetering van de uithoudingsvermogen: Beta-alanine verhoogt de hoeveelheid carnosine in de spieren, waardoor de prestaties langer op peil blijven tijdens zware inspanningen. Dit betekent dat u langer en intensiever kunt trainen zonder uitgeput te raken.
• Krachttraining: Beta-alanine verbetert de prestaties tijdens krachttraining door het verhogen van de hoeveelheid carnosine in de spieren. Dit betekent dat u meer gewicht kunt heffen en meer herhalingen kunt uitvoeren.
• Cardiotraining: Beta-alanine verbetert de prestaties tijdens cardiotraining, waardoor u langer en intensiever kunt trainen. 

Beta-alanine kopen

Voeg jij graag wat extra beta-alanine toe aan jouw dieet? Koop dan nu jouw beta-alanine supplement bij Fitrium en strat morgen al met het innemen!