Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
 • Shop nu, betaal later
 • Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
 • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Multivitamine

Bestel multivitamine bij Fitrium! In ons assortiment hebben we de beste multivitamine en mineralen in verschillende merken, smaken en samenstellingen. Deze producten bevatten alle bouwstoffen die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl in een handige dosering. Probeer het zelf!Wat zijn multivitamines?

Multivitamines zijn supplementen die verschillende vitamines, mineralen en spoorelementen bevatten. Je lichaam heeft deze ingrediënten nodig om te kunnen functioneren. Vaak krijg je door middel van gezonde voeding genoeg voedingsmiddelen binnen. Als je echter niet goed aan je dagelijkse benodigdheden kan komen, zijn multivitaminen een uitstekende manier om de tekorten aan te vullen.

Multivitamines komen in verschillende vormen en smaken. Bij Fitrium hebben we producten in de vorm van gummies, tabletten, capsules en poeder. Deze producten bevatten onder andere de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van de volgende vitaminen en mineralen:

 • Vitamine A
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Vitamine B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D3
 • Vitamine E
 • Vitamine K
 • Vitamine K2
 • Magnesium
 • Zink
 • Calcium

Wat doen multivitamines met je lichaam?

Multivitamines geven je alle vitamines die je nodig hebt. Elke vitamine heeft een eigen functie. Zo zorgt vitamine D voor sterke botten, is vitamine C goed voor je weerstand tegen ziektes en leidt een tekort aan vitamine B12 tot bloedarmoede.

Multivitamines bundelen een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bouwstoffen in een enkele portie, capsule of tablet. Door multivitamines in te nemen garandeer je dat je lichaam genoeg vitaminen, mineralen en spoorelementen binnen krijgt.

Andere voordelen zijn een verbeterde energiestofwisseling. Als je supplementen inneemt, geeft dit je overdag meer energie dankzij vitamine B. Ook wordt je immuunsysteem bevorderd door onder andere vitamine A, C en D.

Voor wie zijn multivitamines vooral geschikt?

Soms komt het voor dat je door omstandigheden niet aan een gezond en gevarieerd voedselpatroon komt. Daarom zijn multivitaminen speciaal bedoeld om dat gemis op te vangen. Supplementen zijn een uitstekende manier om alsnog genoeg bouwstoffen binnen te krijgen.

Veganisten lopen bijvoorbeeld wegens het vermijden van vlees kans dat ze een tekort aan vitamine B12, vitamine D, calcium, ijzer of zink krijgen. Omdat sommige multivitamine-supplementen ook uit plantaardige bronnen worden verkregen, sluiten deze multivitamineproducten goed aan bij een veganistische levensstijl.

Ook oudere mensen lopen risico op vitaminetekorten. Als je ouder wordt, neemt je lichaam met steeds meer moeite vitamine B12 op. Ook krijg je mogelijk te maken met kwetsbare botten, waardoor de behoefte aan calcium en vitamine D groter wordt. Daarom zijn voor oudere mensen multivitamines ideaal.

Verder zijn multivitamines nuttig voor iedereen die een afslankdieet volgt. Door een dieet mis je mogelijk broodnodige voedingsstoffen. Een supplement zorgt ervoor dat je die voedingsstoffen alsnog binnen krijgt, zonder dat je lichaam daarvoor extra calorieën op hoeft te nemen.

Voor al deze situaties geldt dat je er goed aan doet om eerst te informeren bij een voedingsdeskundige of huisarts.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijven multivitamines goed?

De meeste voedingssupplementen zijn ongeveer 3 jaar lang houdbaar. Let wel, dit is een gemiddelde. De echte houdbaarheid verschilt per product. Al onze producten zijn uiteraard voorzien van een houdbaarheidsdatum. Ook na de houdbaarheidsdatum zijn multivitamines nog te gebruiken. Het effect zal echter mogelijk verminderd zijn en we garanderen daarom geen succes bij gebruik.

Kun je multivitamines gebruiken als je zwanger bent?

Ja, maar met voorbehoud. Er zijn sommige voedingsstoffen waarbij het goed is als je hier tijdens de zwangerschap meer van binnen krijgt, zoals foliumzuur. Er zijn echter ook vitaminen, waarbij een te grote hoeveelheid kan leiden tot problemen voor het ongeboren kind. Laat je daarom goed informeren door je huisarts, voordat je overgaat op het gebruik van multivitamines.

Welke vitamine mis je als je moe bent?

Als je regelmatig moe bent, heb je kans dat je te weinig vitamine A, B1, B3, B12, C, D of E hebt. Ook een gebrek aan magnesium kan vermoeidheid in de hand werken. Doordat de oorzaak bij zoveel verschillende bouwstoffen kan liggen, biedt een multivitamine-supplement in dit geval misschien uitkomst.

Hoe weet je of je een tekort aan vitamine hebt?

Een tekort aan vitaminen kan een groot aantal verschillende symptomen hebben. Dit kan variëren van vermoeidheid, gebrek aan energie of depressiviteit tot slecht genezende wonden, bloedend tandvlees of huiduitslag. Op de site gezondheidsplein.nl kun je een lijst met symptomen van vitaminetekort per vitaminesoort vinden.