Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Weight gainers

Weight gainers haal je bij Fitrium! Ondersteun je trainingsprogramma voor meer spiermassa door middel van deze weight gain-producten. Deze producten zitten vol hoogwaardige eiwitten en koolhydraten. Ze zijn dan ook ideaal als je graag wat meer lichaamsmassa op wil doen. Ontdek nu jouw favoriete weight gainer!Wat zijn weight gainers precies?

Een weight gainer is een voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om je te ondersteunen bij het aankomen van gewicht en opbouwen van spiermassa. 

Ben je van nature erg licht en zou je graag wat extra kilo’s willen aankomen? Dan bieden weight gainers perfect uitkomst. Dit supplement is een geweldige manier om je calorie-inname eenvoudig te verhogen tot ver boven onderhoudsniveau, waardoor je snel zwaarder zal worden. Teven voorzie je jouw lichaam hiermee van extra voedingsstoffen om sneller spieren te kweken.

Welke ingrediënten zitten er in weight gainers?

Weight gainers zijn er dus om mannen en vrouwen te helpen bij het aankomen van gewicht. Ze bevatten vrijwel altijd een mix van eiwitten, vetten en een heleboel koolhydraten, samen met andere voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Neem de Evolite Isogainz. Deze weight gainer bevat per shake 22 gram proteïne, slechts 2,3 gram vet en maar liefst 67,2 gram koolhydraat! De perfecte ingrediënten om aan te komen zonder te veel aan vetten.

Naast de gebruikelijke ingrediënten bevatten weight gainers vaak nog andere stoffen die van belang zijn voor de spieropbouw. Bijvoorbeeld creatine en glutamine. Creatine komt van nature voor in het lichaam en helpt je bij meer kracht tijdens explosieve krachtsinspanningen. Glutamine is een aminozuur dat belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spieren.

Hoe werken weight gainers?

Ieder persoon heeft een calorie inname waarbij hij/zij niet aankomt en niet afvalt; het zogenaamde onderhoudsniveau. Gemiddeld is dit bij een vrouw 2000 kcal en bij een man 2500 kcal. 

Wanneer het aantal calorieën dat je dagelijk inneemt onder je onderhoudsniveau ligt val je af en wanneer het erboven ligt kom je aan. Doordat een weight gainer shake een enorme hoeveelheid calorieën bevat, wordt het ineens een stuk eenvoudiger om voldoende kcal binnen te krijgen om boven jouw onderhoudsniveau te zitten qua kcal en aan te komen.

Soorten weight gainers

Weight gainers zijn beschikbaar in verschillende smaken en zijn eenvoudig op te nemen door ze te mengen met melk, water of een andere vloeistof naar keuze. Er zijn veel verschillende merken en soorten weight gainers op de markt, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een beslissing maakt. Tevens zijn er ook weight gainers in de vorm van bars, zoals deze Mass Gainer Bar

Weight gainers zijn ook beschikbaar in verschillende soorten, zoals plantaardige en dierlijke eiwitten. 

Wat zijn de voordelen van weight gainers?

Het allergrootste voordeel van een weight gainer is dat je op een makkelijke en lekkere manier veel extra calorieën toevoegt aan je dieet. Omdat een weight gainer doorgaans veelal ‘schone koolhydraten’, weinig vet en veel eiwitten bevat doe je dit ook nog eens op een zeer cleane manier.

Daarnaast is het een zeer goedkope methode om aan te komen. Als je het aantal calorien uit een weight gainer binnen zou moeten krijgen vanuit gezonde voeding, ben je veel meer geld kwijt. 

Het derde voordeel het eenvoudige gebruik van een weight gainer. Je doet de poeder in een shaker, vult hem aan met bijvoorbeeld melk, schudt en je maaltijd is klaar. Als je dit vergelijkt met het maken van een uitgebreide lunch bespaart het je een hoop tijd. 

Wat zijn de nadelen van weight gainers?

Ondanks dat dit supplement vooral veel voordelen biedt, zijn er ook zeker enkele nadelen van weight gainers. 

Allereerst moet je in de gaten houden of je wel echt een weight gainer nodig hebt en niet té ver boven je caloriebehoefte gaat zitten. Een shake bevat zeer veel calorieën. Als je een te groot overschot aan calorieën creëert kan het ook zijn dat je te veel vet gaat opslaan.

Verder vinden sommige gebruikers de smaak van een weight gainer niet erg lekker. Zeker niet als je het vergelijkt met een normale whey shake die soms wel wat weghebben van een milkshake. Echter is dit natuurlijk persoonlijk.

Tot slot is een weight gainer best een flinke shake om te consumeren en na inname zit je dat ook gelijk aardig vol. 

Wat zijn de bijwerkingen van weight gainers?

Ben je lactore intolerant? Dan is het belangrijk goed te kijken welke weight gainer je kiest. De meeste bevatten redelijk veel whey proteïne, wat dan een allergische reactie veroorzaakt. 

Zijn weight gainers goed voor magere mensen?

Heb je last van ondergewicht en veel moeite om aan te komen? Dan zijn weight gainers echt de moeite om eens te proberen. Velen gingen je voor en hebben succesvol hun gewicht blijvend hoger gekregen. Met een consequent gebruik van een weight gainer kom je al snel een half tot 1 kilo per week aan!

Kun je iedere dag een weight gainer nemen?

Het is geen probleem om dagelijks een weight gainer shake te drinken. Een goede moment op de dag is na de training. Jouw lichaam heeft dan een zware inspanning geleverd en behoefte aan voedingsstoffen om te herstellen. Op niet-trainingsdagen kun je de shake bijvoorbeeld in de ochtend of na de lunch drinken.

Word je dik van weight gainers?

De bedoeling van een weight gainer is dat je aankomt in gewicht. En dan het liefst met een zo klein mogelijk stijging in vetpercentage. Echter zal het vetpercentage altijd stijgen, omdat je simpelweg boven je caloriebehoefte eet. Probeer het calorieoverschot dan ook niet té groot te maken, maar bijvoorbeeld tussen de 500 en 1000 kcal en kijk hoe jouw lichaam hierop reageert.

Wat is de beste weight gainer?

Wat voor jou de beste weight gainer is, hangt af van jouw voorkeuren. Er is een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een weight gainer. Ten eerste is de hoeveelheid calorieën per portie belangrijk. Hoe meer calorieën, hoe beter het is voor mensen die moeite hebben om gewicht aan te komen. Ten tweede is de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten ook belangrijk. Een uitgebalanceerde verhouding is belangrijk om ervoor te zorgen dat je spiermassa opbouwt en tegelijkertijd het juiste soort calorieën binnenkrijgt.

Weight gainer kopen

Wil je graag snel en op een verantwoorde manier extra kilo’s kweken? Kies dan bij Fitrium jouw favoriete weight gainer en koop hem vandaag nog.