Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Vandaag besteld = Over 2 werkdagen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Caseïne eiwit

Caseïne eiwit vind je bij Fitrium! Maak optimaal gebruik van je rust met behulp van onze caseïne-supplementen. Terwijl je slaapt of uitrust, stimuleert caseïne het spierherstel. Caseïne geeft bovendien een verzadigd gevoel, zodat je minder snel door trek van je voedingsschema afwijkt. Ideaal voor iedereen die af wil vallen!Caseïne eiwit

Whey eiwitten en Caseïne eiwitten lijken veel op elkaar. Ze bevatten beiden dezelfde essentiele aminozuren voor het bouwen van spieren. Daarbij zijn het allebei bijproducten van het produceren van kaas. Laten we eens in dit proces duiken. Tijdens de kaasbereiding worden speciale enzymen of zuren aan de verhitte melk toegevoegd. In dit proces komt de caseïne los van de melk. Het verandert in een vaste stof die zich scheidt van de vloeibare stof. De vloeibare stof resulteert in Whey eiwitpoeder en de vaste stof is Caseïne poeder. De overblijvende caseïne wordt vermalen tot een Caseine eiwitpoeder. Caseine eiwit poeder is vaak net iets duurder dan whey eiwitpoeder. 

Wat is het verschil tussen Caseïne eiwit en Whey eiwit?

1. Caseine poeder wordt langzamer opgenomen dan Whey eiwit poeder 

De snelheid waarmee uw lichaam caseïne- en wei-eiwitten opneemt, is een van hun belangrijkste verschillen. Eiwit wordt door het lichaam afgebroken tot een groot aantal moleculen, aminozuren genaamd. Na de consumptie van caseïne blijven de aminozuren vier tot vijf uur lang hoog in het bloed. Daar tegenover staat Whey poeder. De aminozuren uit een Whey shake blijven na de consumptie slechts 90 minuten in de bloedcirculatie. 

Dit is te wijten aan het feit dat de twee eiwitten met verschillende snelheden worden afgebroken. Dit komt doordat wanneer caseïne wordt blootgesteld aan het maagzuur, er een iets hardere substantie onstaat. Je lichaam doet er langer over om deze substantie te verteren. 

2. De aminozuren samenstelling verschilt

Wei-eiwit is uitstekend voor oefeningen vanwege zijn aminozuursamenstelling en de snelheid waarmee het wordt opgenomen. Wei-eiwit verhoogt de spiereiwitsynthese - het proces waardoor spieren groeien - meer dan caseïne. Deels vanwege de verhoogde leucineconcentratie, vooral wanneer het wordt ingenomen in combinatie met uw oefeningen. 

3. Caseine beter verteerbaar dan Whey

Caseïne bevat zogenaamde bioactieve peptiden. Die zijn goed voor je immuunsysteem, je hart (bloeddruk verlagend) en jouw spijsverteringsstelsel. Krijg je last van je maag van Whey eiwit? Kies dan voor caseïne.

4. Wheypoeder is iets makkelijker te shaken tot een vloeibaar geheel.

Desalniettemin kun je een caseine shake ook prima mixen. Dit doe je door eerst vloeistof in je shakebeker te schenken en vervolgens gelijkmatig een scoop poeder toe te voegen.

Dus welk eiwit poeder is beter?

Veel sporters kiezen voor Whey eiwit voor rond hun training. Het wordt namelijk snel opgenomen in je lichaam. Hierdoor zullen je spieren in combinatie met krachttraining sneller groeien. Desalniettemin is Caseine een welkome aanvulling op whey eiwit poeder. Vaak wordt het genuttigd voor het slapengaan.

Wanneer kun je Caseïne eiwit het best nuttigen?

Caseïne eiwit is in het bijzonder geschikt om te nuttigen voor het slapengaan. Door de langzame afgifte van eiwitten worden je spieren gedurende de hele nacht gevoed.