Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Eiwit snacks

De beste eiwit snacks vind je bij Fitrium! We hebben een groot assortiment aan gezonde snacks op eiwitbasis. Onze eiwitrepen hebben een heerlijke smaak en geven alles wat je nodig hebt voor of na een intense workout. Proteïne repen staan garant voor een fikse dosis energie en een voldaan gevoel. Bestel nu je favoriete smaak!Wat zijn eiwitsnacks?

Eiwitsnacks zoals proteïne repen zijn snacks, die extra voedingsstoffen bevatten. Deze voedingsstoffen zijn doorgaans plantaardige eiwitten en wei-eiwitten. De extra eiwitten zorgen voor extra energie en bevorderen spierherstel. Ze zijn daarom ideaal voor iedereen die regelmatig traint of sport.

Fitrium verkoopt de beste proteïne repen. Met onze eiwit rijke snacks heb je altijd genoeg energie voor je workout en de juiste bouwstoffen voor herstel na je training.

Het verschil met gewone snackrepen

Eiwit snacks zijn populair. Het aanbod aan eiwitrepen wordt daarom steeds groter. Ook de smaak wordt steeds beter. Waar vroeger proteïne repen de reputatie hadden van taaie, niet te hachelen stroken nat karton, kunnen ze zich nu meten met normale candybars.

Maar wat is het verschil tussen een proteïnereep en een conventionele snackreep? Een eiwitreep heeft uiteraard veel meer eiwitten en andere nuttige bouwstoffen. Daarnaast is het aantal calorieën van een eiwitreep een stuk lager. Een candybar is gemaakt op smaak, maar niet per se op voedzaamheid. Als je bijvoorbeeld bij een tankstation kunt kiezen uit een chocoladereep of een eiwitsnack voor onderweg, is de eiwitsnack vaak de gezondere optie.

Handig en makkelijk

Een groot voordeel van een eiwitreep is hoe makkelijk deze mee te nemen is. Een eiwitreep past in een dashboard van een auto, sporttas of rugzak. Zo heb je tijdens een hectische vakantie of je trainingsschema altijd toegang tot jouw persoonlijke eiwittenbron. De repen zijn lang houdbaar en hebben geen voorbereiding nodig.

Veelgestelde vragen

Wanneer kun je het beste een eiwitsnack eten?

Eiwitsnacks zijn bedoeld om tijdens elk moment van de dag te kunnen worden gegeten. Eiwitrijke snacks komen het meest tot hun recht als je gaat beginnen met sporten of hier net klaar mee bent. Hierdoor wordt het herstel van de spieren zo veel mogelijk bevorderd.

Zijn eiwitsnacks alleen bedoeld voor topsporters?

Nee. Ook als je niet regelmatig sport, heb je eiwitten nodig. Een proteïne reep is een makkelijke manier om aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid eiwitten te komen. Tijdens bijvoorbeeld een druk reisschema kan het gebeuren dat je geen tijd hebt voor een volwaardige maaltijd. Een proteïne reep is kant en klaar voor consumptie en is in dat geval een handig alternatief.

Zijn proteïne repen goed voor afvallen?

Proteïne repen zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Een eiwitrijk tussendoortje maakt je hongergevoel kleiner, zodat je minder geneigd bent om over de gehele dag te snacken. Hierdoor krijg je minder calorieën binnen. Met mate is een proteïne reep daarom een goed hulpmiddel tijdens een dieet.

Zijn er ook vegan eiwitsnacks?

Ja. Hoewel de eiwit repen op deze pagina allemaal gebaseerd zijn op koemelkeiwitten, zijn er ook eiwitsnacks voor een veganistische levensstijl. Je vindt ons assortiment aan vegan eiwitsnacks op de speciaal hieraan toegewijde pagina.

Hoeveel eiwitten zitten er gemiddeld in een eiwitsnack?

Er zit gemiddeld ongeveer 20 gram eiwit in een eiwitsnack. Er zijn uitschieters naar meer en minder dan dat, met bijvoorbeeld repen met 30 of juist slechts 13 gram aan eiwitten. De eiwitten zijn over het algemeen snel verteerbare whey-eiwitten.