Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Energiedranken

Energiedranken bestel je bij Fitrium! Met deze energiebommen krijgt je lichaam alles om uren inspanning te leveren. We hebben een enorm assortiment van de topmerken Monster Energy en Reign Total Body Fuel. Kies je favoriete smaak en knal met extra energie door je workout, werkdag of stapavond!Een energiedrank is een soort koolzuurhoudende frisdrank, die speciaal bedoeld is voor pre-workout. Hoewel het net zo smaakt als frisdrank, bevat een energy drink meer calorieën wegens een grotere hoeveelheid suikers. Het effect hiervan is dat je een gevoel krijgt van meer energie en alertheid.

Wat zit er in energiedrank?

Energiedranken bevatten bestanddelen als taurine, cafeïne, L-carnitine, inositol, guarana, ginseng of b-vitamines. Deze bestanddelen geven een oppeppend effect, zodat je langer gefocust en alerter blijft. Met name cafeïne is een belangrijk ingrediënt. Een Monster Energy blik van 500 ml bevat ongeveer evenveel cafeïne als twee keer een kop koffie.

Suikervrije energiedrank

Hoewel veel merken een hoog suikergehalte hebben, zijn er ook varianten die suikervrij zijn. Suikervrije energy drinks zijn perfect voor iedereen die op het eigen gewicht wil letten en toch ook een boost voor een trainingsroutine zoekt.

Cafeïne vrije pre-workout

Als je gevoelig bent voor cafeïne hebben we ook cafeïnevrije alternatieven. Deze komen in de vorm van shakes en zijn ideaal voor iedereen die liever laat in de avond traint of gevoelig is voor cafeïne.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik verantwoord gebruik van energiedrank?

Je kunt een energiedrank het beste drinken als je over ongeveer tien minuten aan je trainingssessie begint. Zo maak je optimaal gebruik van het opwekkende effect. Drink verder met mate en pas het gebruik aan op je dagritme. We raden bijvoorbeeld af om vlak voor het slapen gaan een Monster Energy erbij te pakken.

Hoelang werkt energiedrank?

Na het drinken van een blik energy drink duurt het zo'n 10 minuten voordat je bloedbaan de cafeïne gaat opnemen. De piek aan cafeïne komt ergens in de 15 tot 45 minuten nadat je het blik hebt gedronken. Je voelt je dan meer geconcentreerd en alerter. Het effect begint na een uur af te nemen.

Hoeveel energiedrank per dag mag je drinken?

Een blikje van 500 ml bevat ongeveer 150 gram cafeïne. De maximale dagelijkse hoeveelheid die je aan cafeïne mag consumeren ligt voor een gezonde volwassene rond de 400 gram. Zodoende is het veilig om maximaal twee blikken energiedrank per dag te drinken, mits je verder geen koffie of andere cafeïnehoudende producten gebruikt. Als je goed op je cafeïne-inname let, is er niets mis met het drinken van een blikje per dag.

Voor een groot deel is de maximale hoeveelheid afhankelijk van lichaamsgewicht en levensstijl. Het is dus voor iedereen net anders. We raden het gebruiken van energiedranken in ieder geval af voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen die gevoelig voor cafeïne zijn.

Hoeveel verschillende merken en smaken zijn er?

In het assortiment van Fitrium vind je energy drinks van de merken Monster Energy en Reign Total Body Fuel. Monster Energy komt in 28 verschillende smaken. Van Reigh Total Body Fuel hebben we 3 verschillende smaken.