Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

BCAA

Haal alles uit je training met de BCAA's van Fitrium! Deze amino-supplementen helpen je om je spieren tijdens en na je training aan te sterken. De supplementen zijn oplosbaar in water en komen in verschillende heerlijke smaken. Dankzij deze BCAA's breng je je lichaam in topvorm en haal je jouw trainingsdoelen. Bestel ze nu!

 Wat zijn BCAA's?

Met BCAA's wordt een groep van drie verschillende soorten aminozuren bedoeld, namelijk valine, leucine en isoleucine. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Eiwitten zijn op hun beurt de bouwstenen van je lichaam. Je hebt voldoende eiwitten nodig om je lichaam in stand te houden. Valine, leucine en isoleucine zijn bij uitstek geschikt voor spierontwikkeling en -herstel.

Essentieel aminozuur

Valine, leucine en isoleucine behoren tot de essentiële aminozuren. Dit betekent dat het lichaam niet in staat is om deze aminozuren zelf aan te maken. In plaats krijgt ons lichaam de benodigde BCAA's via de voeding.

Goede dagelijkse voeding zoals vlees en vis zou in principe genoeg moeten zijn om in de behoefte aan BCAA's te voorzien. Bij intense training kan een BCAA-supplement echter goed van pas komen om de spieren te ondersteunen.

Waar is BCAA goed voor?

Tijdens een zware training of een intense sport maakt je lichaam je energievoorraad op. Je energievoorraad komt in de vorm van een stof genaamd glycogeen. Als de glycogeen is verbruikt, worden de spieren zelf afgebroken. Je wordt dan moe en krijgt misschien last van verzuurde spieren. 

Op dat moment heb je baat bij BCAA's. Omdat BCAA van invloed is op de opbouw van spieren, helpen deze amino's je dan om langer door te sporten. Na het sporten zorgen de BCAA's ervoor dat je spieren sneller herstellen en zo sterker worden.

In tegenstelling tot de andere aminozuren kunnen BCAA's niet worden opgeslagen in de lever. In plaats daarvan worden ze direct opgenomen door de spieren, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor spieropbouw. Hierdoor werken BCAA's sneller dan andere aminozuren.

Gewichtsverlies en spierbehoud met BCAA

Een ander voordeel van BCAA-supplementen is dat je hiermee een programma voor gewichtsverlies kunt volgen, terwijl je spieren sterk blijven. Afvallen kan ertoe leiden dat met name je spieren aan massa verliezen. Je verliest dan wel gewicht, maar het gaat ten koste van je spieropbouw. BCAA zorgt ervoor dat je spieren tijdens het afvallen van eiwitten worden voorzien en daardoor in topvorm blijven.

Veelgestelde vragen

Waar staat de afkorting BCAA voor?

"BCAA" betekent "branched chain amino acid", oftewel een aminozuur met een vertakte keten. Valine, leucine en isoleucine hebben een structuur die de vorm heeft van een keten met vertakkingen. Deze structuur maakt de BCAA's beter geschikt om te worden opgenomen in de spieren.

In welke levensmiddelen zit BCAA?

BCAA's zitten in eiwitrijke voedingsmiddelen. Dit zijn onder andere eieren, melk, soja, kip, varkensvlees, rundvlees, vis, noten, zaden en bonen.  

Hoeveel BCAA heb ik nodig?

Vaak krijg je genoeg BCAA's binnen door een gezond voedingspatroon. Sporters, bodybuilders en mensen met een intens actieve levensstijl hebben echter baat bij supplementen, omdat het spierherstel hiermee wordt verbeterd.

De hoeveelheid BCAA's die je nodig hebt is afhankelijk van je lichaamsbouw, de intensiteit van je training of sport en andere persoonlijke factoren. Het is daarom aan te raden om eerst te overleggen met een voedingsdeskundige over hoeveel BCAA's je nodig hebt.

Welke BCAA-producten heeft Fitrium?

De BCAA-producten van Fitrium zijn op dit moment BCAA Sensation en BCAA Energy. Beide producten komen in poedervorm. BCAA Energy komt in drie smaken, terwijl BCAA Sensation acht varianten heeft.