Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Shop nu, betaal later
  • Voor 16:00 besteld = morgen in huis!
  • Gratis cadeau vanaf € 15,-

Filter


Prijs
Min
-
Max


Smaak

Isolaat eiwit

Whey isolaat haal je bij Fitrium! Til je eiwitinname naar een hoger niveau met whey isolaat. Wei-eiwitisolaat heeft een eiwitgehalte van maar liefst 90% en bevat zo min mogelijk calorieën en koolhydraten. Ideaal voor iedereen die tijdens drukke schema's het eigen gewicht in de gaten wil houden. Wat is wei-eiwitisolaat?

Wei-eiwitisolaat is een hoogwaardig eiwitsupplement dat bijzonder gunstig is voor sporters en bodybuilders vanwege zijn snelle werking en hoge eiwitconcentratie. Het is laag in koolhydraten en vetten, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die door training hun spiermassa en kracht willen vergroten. Bovendien maakt het lage lactosegehalte het geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Voor gebruik meng je het isolaat gewoon met water, melk of vruchtensap en pas je de dosering aan op basis van je individuele behoeften en fitnessdoelen. Het is te koop bij Fitrium in verschillende merken.

Wat is het verschil tussen Whey eiwit en Whey eiwit isolaat?

Wei-eiwitconcentraat en wei-eiwitisolaat zijn twee vormen van eiwit die verschillen in hun eiwitgehalte en verwerkingsmethoden. Wei-eiwitconcentraat heeft een eiwitgehalte van ongeveer 80%, terwijl wei-eiwitisolaat een eiwitgehalte heeft van 90% of meer. 

Dit verschil wordt bereikt door een filtratieproces waarbij vet en koolhydraten worden verwijderd, wat resulteert in een zuiverder vorm van eiwit. Naast een hoger eiwitgehalte heeft wei-eiwitisolaat ook een lager koolhydraat- en vetgehalte en bevat het minder lactose, waardoor het een geschikte optie is voor mensen met lactose-intolerantie. Het is belangrijk op te merken dat beide soorten wei-eiwit vergelijkbare aminozuren bevatten, aangezien ze van dezelfde eiwitten zijn afgeleid.

Heb ik eiwit isolaat nodig? 

Voldoende eiwitinname is essentieel voor de opbouw van spiermassa. Ter ondersteuning van de spiergroei wordt aanbevolen om 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag in te nemen. 

Het kan echter een uitdaging zijn om consequent aan deze eiwitinname te voldoen via de voeding alleen, vooral als je een druk schema hebt. Dit is waar wei-eiwit een handige optie kan zijn om snel en gemakkelijk uw eiwitinname te verhogen. 

Eén portie wei-eiwit kan ongeveer 30 gram eiwit leveren, waardoor het een handige manier is om spiergroei te ondersteunen zonder veel tijd en moeite te hoeven investeren in het bereiden van eiwitrijke maaltijden.

Wanneer kan ik eiwit isolaat het beste nemen? 

Wei-isolaat kan op elk moment van de dag worden geconsumeerd als aanvulling op de eiwitinname. Het wordt meestal geconsumeerd voor of na lichamelijke inspanning, omdat het lichaam dan het eiwit effectief kan gebruiken voor spiergroei en -herstel. Het kan echter ook worden geconsumeerd bij het ontbijt of op elk ander moment van de dag als middel om de eiwitinname te verhogen, met name voor personen die niet consequent voldoende eiwitten binnenkrijgen via hun voeding.